Ar auksas braižosi?

Ar auksas braižosi?

Ar auksas braižosi? Taip.

Auksas yra minkštas ir kalus metalas, kuris lengvai pasibraižo nuo nešiojimo ar kitų veiksnių. Aukso dirbiniai, ypač tie, kurie turi veidrodinį blizgesį, laikui bėgant braižosi. Tačiau tai nėra trūkumas, o tiesiog tokia aukso savybė, kurią reikia priimti kaip natūralią.

Be to tokia aukso savybė leidžia aukso dirbinius remontuoti, keisti žiedų ar kitų dirbinių dydį. Kai kurie žmonės netgi mėgsta pasibraižiusius aukso dirbinius, nes jie atspindi jų asmenybę ir gyvenimo būdą. Jei norite, galite reguliariai poliruoti savo aukso dirbinius pas juvelyrus, kad jie atrodytų kaip nauji.

Žiedai bei apyrankės dažniausiai labiausiai veikiami aplinkos veiksnių. Todėl natūralu, kad labiausiai braižosi. Taip pat tikėtina, kad labiausiai liečiasi prie kūno ir jiems kliūna daugiausiai kremų. Kad ir kaip norisi, neretai juvelyrikos neišeina apsaugoti nuo kremų ar kvepalų. Kurie taip pat priklausomai, nuo sudėties gali vienaip ar kitaip reaguoti su auksu. Ypač jei kosmetikos sudėtyje yra cinko.

Neretai žmonės pastebi, kad ilgainiui matinis žiedų aukso paviršius vėl tampa blizgiu, tiesiog nuo kasdienio nešiojimo. Tokius dirbinius nunešus juvelyrui, jie vėl iš naujo padaromi matiniais. Manau toks pavyzdys, padeda geriau suprasti, kad dirbinių paviršius neišvengiamai, vienaip ar kitaip reaguoja su aplinka ir todėl atitinkamai pasikeičia.  

Yra ir kitų metalų, kurie yra kietesni ir atsparesni braižymui. Tokių metalų dirbinių pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio ir poreikių. Kietesnių metalų dirbiniai išlaiko savo formą ir nesibraižo ilgiau ar nesibraižo iš viso, bet jie gali būti sunkiau koreguojami ar taisomi. Dauguma juvelyrų dirba su auksu ir tik nedidelė dali su platina ar kitais panašiais metalais.

Grįžti į tinklaraštį